fbpx

Собрание

Интубирана демократија

Никола Цветкоски

09.06.21

Никола Цветкоски Како што нема бизнис на заклучен дуќан, нема ни демократија на заклучено Собрание. Минатото не учи дека законодавна моќ не се...

Собраниски реформи за реформирана демократија

Лука Павиќевиќ

01.12.20

Лука Павичевиќ Демократијата е двонасочна улица. Ниту една држава не може да се пофали со совршени политики. Секое решение има свои добри и лоши...

Распуштеното Собрание не може да се врати

Светомир Шкариќ

18.05.20

ALB проф. д-р Светомир Шкариќ Група од триесет и пет пoранешни пратеници потпишаа барање распуштeното Собрание повторно да се врати на заседание....

Распуштеното собрание не може да оживее

Светомир Шкариќ

02.12.19

ALB Светомир Шкариќ Самораспуштењето на Собранието и предвремените избори се користат од политичките партии како средство за подолго останување...

Собраниската одлука за уставни измени не може да произведе правно дејство

Димитар Апасиев

31.10.18

доц. д-р Димитар Апасиев  Виртуелното создавање на некаков си имагинарен „правен основ“, на мала врата, да се заобиколи народната волја и...

Помирување или непомирување: предизвици пред кои е исправена Република Македонија

Јана Лозаноска

24.10.18

д-р Јана Лозаноска Без разлика дали помирувањето ќе се случи или не, за што никој не може да гарантира во целост, сепак, она што е особено важно е...

Република Македонија има потреба од одговорност и помирување

Јана Лозаноска

08.10.18

д-р Јана Лозаноска Единствен излез од целосниот колапс на системот кој, наместо да се лечи, во континуитет се храни и потхранува со...

Наместо десет една пратеничка група

Светомир Шкариќ

21.08.17

проф. д-р Светомир Шкариќ Собранието треба да се врати во претходната состојба. Претседателот на Собранието, мора војнички да отстапи од првиот ред...

За настаните во Собранието покрај насилниците, одговорни се и политичарите кои го поттикнаа насилството

Сибел Амет

03.05.17

Сибел Амет Одговорноста за нападите и насилството во Собранието директно ја сносат напаѓачите, организаторите на протестот, присутните полициски...