fbpx

Судови

Како да ја подобриме правната култура во Македонија

Натали Петровска

25.08.21

Натали Петровска Судските одлуки е потребно да бидат јасни и концизни, но и покрај тоа, во одредени индивидуални одлуки на судовите на национално...

Судовите не се главниот кривец за лошиот пристап до правдата

Петар Тодоровски

18.11.20

Текстот е учесник и добитник на второто место на конкурсот за најдобар блог „Имаш ли (по)добра идеја?“ организиран од Рес публика и ИКС. Петар...

Судовите немаат услови за работа во живо, а камоли онлајн

Јанаки Митровски

16.11.20

Јанаки Митровски Популистички и шминкерски мерки како онлајн судењата само ќе сторат штета на правата на граѓаните и обвинетите, како и штета по...