fbpx

Турција

САД, Турција или Србија: Каде ќе бара поддршка Рама за време на третиот мандат?

Јона Копренцка

10.09.21

Јона Копренцка За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. Во...

Новиот закон што ги отвора браните на цензурата во Турција

Каан Бајракошан

15.01.21

Каан Бајракошан Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм...

Зимава ќе биде долга за Турција

Каан Бајракошан

20.11.20

Каан Бајракошан Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата. Измина...

Додека вирусот во Турција се шири, турската лира тоне

Каан Бајракошан

11.09.20

Каан Бајракошан Како најголемата криза од 21 век влијаеше врз политиката и економијата на Турција. Република Турција беше меѓу последните европски...

Поддршка за Турција во ситуацијата со бегалците

Ариех Нејер (Aryeh Neier)

16.03.18

Ариех Неиер (Aryeh Neier) Ограничувањето на слободата на медиумите и политичкото несогласување во Турција се причина за голема загриженост за...