fbpx

Унгарија

ЕУ мора да го прекине членството на Унгарија

Дарон Ацемоглу (Daron Acemoglu)

11.10.21

Дарон Ацемоглу Западното фијаско во Авганистан покажа дека демократските институции не можат да се воспоставуваат на сила и со странска помош....

Европа мора да им се спротивстави на Унгарија и Полска

Џорџ Сорос

11.12.20

Џорџ Сорос (George Soros) Европската унија не може да си дозволи отстапување од одредбите за владеење на правото што важат при распределбата на средства...