fbpx

Уставен суд

Зошто Уставниот суд ќе мора да го поништи т.н. „закон за јазици“

Димитар Апасиев

20.02.19

ALB доц. д-р Димитар Апасиев Останува да видиме дали овој состав на Судот, кој дефинитивно е кадровски и професионално најслаб во досегашната наша...

Да се запре власта – тоа е суштината на Уставот

Димитар Апасиев

22.03.16

д-р Димитар Апасиев Нека овде ми биде дозволено стручно да спорам со уставните судии, провоцирајќи ја нивната професионална етика, граѓанска свест...