fbpx

Федерализација

Во Мадрид легалитет, а во Барселона легитимитет

Светомир Шкариќ

03.11.17

проф. д-р Светомир Шкариќ Шпанија е повеќе подобна да биде федерална држава, отколку „држава на автономии“. Ако се отвори таква перспектива, тогаш...