fbpx

Филм

За етиката во снимањето на „Медена земја“

Јана Лозаноска

05.02.20

ALB Јана Лозаноска Процесот на создавање на уметничко/филмско дело е индивидуален и личен избор на уметникот. Но, дали притоа авторите на филмот се...

Слатко горчлива божиќна романса

проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ

03.01.20

ALB  SR Дубравка Валиќ Недељковиќ Не може да се каже дека поджанрот на божиќни романтични филмови котира високо на листата на светски...