fbpx

Хамас

Екстремизам од реката па сè до морето

Карл Билт (Carl Bildt)

24.01.24

Доколку ги земеме предвид сите алтернативи, исходот кој ќе значи постоење на две држави е нешто што останува единствената остварлива опција за мир...

Крај на илузиите на Израел

Шломо Бен-Ами

21.05.21

Шломо Бен-Ами (Shlomo Ben-Ami) Главниот преовладувачки консензус меѓу Израелците, според кој палестинскиот национализам е поразен (и со тоа ставот дека...