fbpx

Христијанство

Предавството на христијанството

Филип Клетников

29.04.21

Филип Клетников Пренагласувањето на грешноста на поединецот, барањето покорност и одговорност од него наспроти богопомазаноста на...

Дали исламот го совладува христијанството?

Пол Сибрајт

15.06.19

Пол Сибрајт (Paul Seabright) Во светски размери, без оглед што велат популистите, христијанството не е во лоша состојба; тоа е поживо од кога било досега....