fbpx

Преземање содржини

Целата наша содржина е со Creative Commons License, односно е слободна за дистрибуција во согласност со лиценцата Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0). Тоа значи дека:

  • Може да споделувате, копирате или реобјавувате содржини се додека не ги (зло)употребувате за обликување на погрешни или лажни информации и за комерцијални цели;
  • МОРА да наведете соодветно споменување на авторот на оригиналот и на www.respublica.edu.mk и да обезбедите линк/ови до оригиналната објава и до лиценцата – https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
  • НЕ смеете да менувате, мешате или да изведувате заклучоци од оригиналот или со припишување и наведување линк до оригиналот, како и менување на оригиналот. Охрабруваме преводи и реобјави, но ако сакате да направите превод или да реобјавите некоја содржина Ве молиме контактирајте не на .

Слободно ставете хиперлинк до нашите објави. Ако сакате да ги цитирате објавите на нашиот блог на потрадиционален начин, ве молиме сторете го тоа со следниве информации:

Автор; Датум на објава; Наслов на објава, Преземено од Рес публика; Институт за комуникациски студии, Скопје; Датум на преземање.

Ако го реобјавувате целиот блогпост онлајн, мора да ги користите истите хиперлинкови од нашата статија. Ако немате доволно простор да го реобјавите целиот блогпост, превземете го првиот параграф од текстот и потоа додадете: „Прочитај го целиот блог на ResPublica“ со линк кон статијата/страницата.

Рес публика може да содржи линкови до други веб-страници за кои мислиме дека можат да бидат од ваш интерес. Сепак, ние немаме контрола над овие страници или нивната содржина. Треба да бидете свесни дека кога ќе го напуштите www.respublica.edu.mk и се префрлите на друга веб страница, таа страница има сопствени кориснички правила и уредувачка политика, кои ќе треба да ги прочитате.