fbpx

МОДЕМ истражување (2016-2017)

Извештај од мониторингот на телевизиските вести (13 – 17 и 20 – 24 февруари 2017)

28.02.17

Медиумската слика за политичкиот плурализам во Македонија останува иста како и пред една година. Телевизиите 24 Вести, Телма, Алсат М и ТВ 21 продолжи

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (16 до 27 јануари 2017)

28.01.17

Ова е генералниот заклучок од извештајот на Мониторингот на демократијата во Македонија - МОДЕМ, кој се однесува на медиумските содржини емитувани

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (30 ноември – 09 декември 2016)

10.12.16

Двојазичноста и федерализацијата и во овој дел од кампањата беше најчесто користената тема за негативно врамување на партијата СДСМ.

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (21 – 29 ноември 2016)

29.11.16

Темите поврзани со изборите и изборната кампања доминираа во централните вести на сите медиуми.

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (03 – 14 октомври 2016)

15.10.16

Телевизиските вести се сведуваат на едноставно пренесување на настаните, но не и на новинарска ангажираност.

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (05 – 16 септември 2016)

16.09.16

Медиумската слика за политичкиот плурализам во Македонија е благо подобрена во однос на периодот од пред шест месеци.

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (16 април – 7 мај 2016)

10.05.16

Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објавува петтиот месечен извештај од следењето на медиумските содржини емитувани на Јавниот радиодифу

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (12 март – 8 април 2016)

09.04.16

Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објавува четвртиот месечен извештај од следењето на медиумските содржини емитувани на Јавниот радиоди

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (06 февруари – 04 март 2016)

06.03.16

Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објавува третиот месечен извештај од следењето на медиумските содржини емитувани на Јавниот радиодифу

Кон извештајот

Извештај од следењето на медиумските содржини (19 декември 2015 – 29 јануари 2016)

29.01.16

Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објавува вториот месечен извештај од следењето на медиумските содржини емитувани на Јавниот радиодифу

Кон извештајот