fbpx

Истражување Штет-на

Мерење на политички штетни наративи: втор извештај (ноември – декември 2023)

21.02.24

Реториката кај поголемите политички партии се базира врз употребата на зборови и формулации со коишто се оцрнува политичкиот противник или одреде

Кон истражувањето

ИКС го објави првиот извештај за присуството на штетните наративи во јавната политичка комуникација во Северна Македонија

18.01.24

Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објави првиот извештај во рамки на истражувањето „Мерење на политички штетни наративи“ (ШТЕТ-НА).

Кон истражувањето