fbpx

ResPublica | Иницијатива за дигитално граѓанство

A do të sjellin zgjedhjet historike një të ardhme më të mirë?

Murat Aliu

17.05.24

Më 8 maj në Republikën e Maqedonisë së Veriut u realizuan zgjedhjet e rregullta të dyfishta, ata presidenciale dhe...

Investimet kineze në Ballkan ndërmjet fitimeve dhe dispozitave ligjore

Sonja Stojadinoviq

13.05.24

Edhe pse investimet kineze në Ballkan që nga fillimi i Iniciativës Brez dhe Rrugë në vitin 2014 kanë sjellë ndryshime dhe progres, ato nuk kanë qenë pa probleme ligjore, mjedisore dhe probleme të tjera...

Presidenti i shtetit i legjitimuar nga një pjesë e shqiptarëve

Sefer Tahiri

10.05.24

Në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, përveç zgjedhjes së kreut të ri të shtetit, beteja do të jetë edhe për censusin, pra për një pjesëmarrje prej 40%, ose 726 mijë vota, që është kategori...

Zgjedhjet presidenciale pasqyrojnë (pa)fuqinë kolektive

Sonja Kramarska

30.04.24

Pak nga kandidatët e mëparshëm presidencialë kanë konkurrur deri në tre herë për postin më të lartë në...

Media e lirë të çon në një shoqëri të lirë

Vesna Poposka

29.04.24

Në një vend që deri para pak kohësh karakterizohej si regjim hibrid, presioni ndaj gazetarëve fatkeqësisht nuk është një risi. Por nga ana tjetër, është fakt se „Reporterët pa Kufij“ në vitin 2023 e renditi vendin në vendin e 38-të mes 180 vendeve...

Dhe tani, me BE-në apo me Rusinë?

Murat Aliu

25.04.24

Shprehja “Europa”si sinonim i integrimit në Bashkimin Europian është mbase njëra ndër ato shprehje e cila përdoret më së shumti në diskursin politik e publik në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe së këndejmi është pjesë e pandarë e leksikut...

ke donesat li istoriskite izborip odobra idnina featured
A do të sjellin zgjedhjet historike një të ardhme më të mirë?

Murat Aliu

17.05.24

Më 8 maj në Republikën e Maqedonisë së Veriut u realizuan zgjedhjet e rregullta të dyfishta, ata presidenciale dhe...

kineskite investicii na balkanot pomegu profitot i zakonite featured
Investimet kineze në Ballkan ndërmjet fitimeve dhe dispozitave ligjore

Sonja Stojadinoviq

13.05.24

Edhe pse investimet kineze në Ballkan që nga fillimi i Iniciativës Brez dhe Rrugë në vitin 2014 kanë sjellë ndryshime dhe progres, ato nuk kanë qenë pa probleme ligjore, mjedisore dhe probleme të tjera...

tivok bojkot nasproti tivka poddrska ulogata na albancite vo izborot na nov pretsedatel featured
Presidenti i shtetit i legjitimuar nga një pjesë e shqiptarëve

Sefer Tahiri

10.05.24

Në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, përveç zgjedhjes së kreut të ri të shtetit, beteja do të jetë edhe për censusin, pra për një pjesëmarrje prej 40%, ose 726 mijë vota, që është kategori...

pretsedatelskite izbori ogledalo na kolektivnata nemok featured
Zgjedhjet presidenciale pasqyrojnë (pa)fuqinë kolektive

Sonja Kramarska

30.04.24

Pak nga kandidatët e mëparshëm presidencialë kanë konkurrur deri në tre herë për postin më të lartë në...

slobodnite mediumi vodat kon slobodno opstestvo featured
Media e lirë të çon në një shoqëri të lirë

Vesna Poposka

29.04.24

Në një vend që deri para pak kohësh karakterizohej si regjim hibrid, presioni ndaj gazetarëve fatkeqësisht nuk është një risi. Por nga ana tjetër, është fakt se „Reporterët pa Kufij“ në vitin 2023 e renditi vendin në vendin e 38-të mes 180 vendeve...

i sega so eu sme ili so rusija featured
Dhe tani, me BE-në apo me Rusinë?

Murat Aliu

25.04.24

Shprehja “Europa”si sinonim i integrimit në Bashkimin Europian është mbase njëra ndër ato shprehje e cila përdoret më së shumti në diskursin politik e publik në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe së këndejmi është pjesë e pandarë e leksikut...