fbpx

Hristijan Ilievski

Hristijan Ilievski është ambasadori i ri i GLOBSEC për Ballkanin Perëndimor.

Maqedonia – Përgjithmonë në dhomën e pritjes së BE-së

Hristijan Ilievski

06.12.23

Maqedonia duhet të konsiderohet si një fenomen në skenën politike evropiane si një vend që është kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian për një periudhë më të gjatë, poithuajse 19 vjet, kurse arsye për këtë nuk janë reformat e pakryera, por...

Pranverë e nxehtë politike në Bullgari – Çfarë mund të presim në relacionin Shkup – Sofje?

Hristijan Ilievski

20.03.23

Hendeku dhe ndarja në shoqërinë bullgare është aq e madhe, sa ka shumë gjasa që edhe pas këtyre zgjedhjeve, harta politike të jetë aq e fragmentuar dhe heterogjene, saqë praktikisht do të jetë e pamundur të formohet një qeveri e qëndrueshme, siç ishte...

Si mund të bëhet Maqedonia më rezistente ndaj kërcënimeve hibride?

Hristijan Ilievski

11.04.22

Terreni më pjellor për kërcënimet hibride janë demokracitë në zhvillim dhe ato vende ku ndarjet politike janë të...

Çfarë pas zgjedhjeve në Bullgari – Zgjidhje apo thellim i antagonizmit?

Hristijan Ilievski

29.11.21

Hristijan Ilievski Së fundmi në Republikën e Bullgarisë janë mbajtur zgjedhjet e treta parlamentare me radhë, kësaj radhe së bashku me zgjedhjet presidenciale, të cilat synojnë tejkalimin e krizës politike në të cilën ndodhet vendi pas dy përpjekjeve të...

Ballkani i Hapur – Një mundësi suksesi apo një alternativë për në BE?

Hristijan Ilievski

22.09.21

Hristijan Ilievski Pyetja në lidhje me kuptimin e të ashtuquajturit Ballkani i Hapur dhe pasojat (pozitive ose negative) që ai ka në rajon po bëhet një temë gjithnjë e më interesante për t’u ndjekur në periudhën në vijim. Aktualisht, janë dy nisma...

Treni i fundit për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor

Hristijan Ilievski

19.07.21

Hristijan Ilievski Optimizmi i qytetarëve për anëtarësimin e Maqedonisë në BE po zvogëlohet në mënyrë drastike nga viti në vit. Ky është një tregues i mjaftueshëm që qytetarët nuk duan të presin më gjatë, se ata duan një fillim të shpejtë të...