Христијан Илиевски

Христијан Илиевски е Млад Амбасадор на ГЛОБСЕК (GLOBSEC) за Западен Балкан.

Како Македонија да стане поотпорна кон хибридните закани?

Христијан Илиевски

11.04.22

Најплодна почва за хибридните закани се демократиите во развој, и оние држави каде што политичките поделби се...

Што по изборите во Бугарија – Решение или продлабочување на непријателството?

Христијан Илиевски

29.11.21

Христијан Илиевски Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека...

Отворен Балкан – Отскочна даска или замена за ЕУ?

Христијан Илиевски

22.09.21

Христијан Илиевски Прашањето околу значењето на т.н. Отворен Балкан и последиците (позитивни или негативни) кои тој ги има врз регионот станува сe...

Европската перспектива на Македонија во цајтнот

Христијан Илиевски

19.07.21

Христијан Илиевски Оптимизмот на граѓаните за влегувањето на Македонија во ЕУ драстично се намалува од година во година. Тоа е доволен показател...