fbpx

Vesna Poposka

Doc. dr. Vesna Poposka është profesoreshë universitare, eksperte e pavarur dhe aktiviste shumëvjeçare. Ajo mbrojti disertacionin e doktoratës me titull "Aspektet juridike ndërkombëtare për mbrojtjen e infrastrukturës kritike nga kërcënimet moderne të sigurisë" në Akademinë Ushtarake në Shkup në vitin 2019. Ajo mban një diplomë Master në të Drejtën Ndërkombëtare nga Fakulteti Juridik "Justiniani i Parë" dhe është autore e disa punimeve shkencore dhe profesionale në fushën e saj. Ajo është një alumni e Shkollës së Politikës të Këshillit të Evropës. Ajo punon në Universitetin Ndërkombëtar Vizion që nga themelimi i tij në vitin 2015, ku në muajin mars 2021 u zgjodh Dekane e Fakultetit të Drejtësisë

Kush do ta pasojë Ebrahim Raisi?

Vesna Poposka

14.06.24

Presidenti iranian Ebrahim Raisi, i cili shihej si pasardhës i mundshëm i liderit suprem Ayatollah Ali Khamenei, u vra kur helikopteri i tij u rrëzua si rezultat i motit të keq në malet pranë kufirit me...

Во кој правец ќе дувне ветрот во Грузија?

Vesna Poposka

22.05.24

Gjeorgjianët janë duke protestuar që nga 17 prilli, kundër ligjit të diskutueshëm të „ndikimit të huaj" (foreign influence act/foreign agents...

Media e lirë të çon në një shoqëri të lirë

Vesna Poposka

29.04.24

Në një vend që deri para pak kohësh karakterizohej si regjim hibrid, presioni ndaj gazetarëve fatkeqësisht nuk është një risi. Por nga ana tjetër, është fakt se „Reporterët pa Kufij“ në vitin 2023 e renditi vendin në vendin e 38-të mes 180 vendeve...

Rëndësia e definimit të infrastrukturës kritike në Maqedoni

Vesna Poposka

14.06.23

Është i nevojshëm standardizimi i kornizës normative, respektivisht që sistemi ligjor kombëtar të identifikojë dhe njohë infrastrukturën kritike si vlerë nëpërmjet miratimit të ligjit të parë për mbrojtjen e infrastrukturës...

Siguria absolute është një iluzion

Vesna Poposka

22.05.23

Katër të vërteta në lidhje me origjinën dhe natyrën e kërcënimeve...

Konflikti ndërmjet Rusisë dhe Ukrainës përmes prizmit të së drejtës ndërkombëtare: një guidë për fillestarët

Vesna Poposka

10.03.22

Kjo luftë do të prekë jo vetëm palët ndërluftuese, por do të zhvendosë në mënyrë tektonike edhe marrëdhëniet ekonomike dhe politike në nivel...

Republika në flakë

Vesna Poposka

09.08.21

Vesna Poposka Zjarret i zbuluan të metat e sistemit për menaxhimin e krizave, i cili në fakt vështirë se mund të quhet “sistem”. Në këtë “sistem” më shumë mbizotërojnë mangësite sesa zgjidhjet. Ky nuk është një problem i krijuar...

Sa është e lirë liria: masat në luftën kundër terrorizmit si nevojë apo arsyetim?

Vesna Poposka

22.05.19

МК m-r Vesna Poposka Kriza e vlerave ndikon negativisht ndaj balancit midis imperativit për liri dhe nevojës për siguri, duke e ngushtuar hapësirën liberale të shoqërive të konceptuara në mënyrë bashkëkohore. Menjëherë pas sulmeve mbi qendrën tregtare...