fbpx

Fjollë Caka

Fjollë Caka është arkitekte, sociologe dhe planifikuese urbane nga Prishtina (Kosovë), duke punuar drejt zhvillimit të qëndrueshëm, gjithëpërfshirës, rezistent dhe pa karbon të qyteteve dhe komuniteteve. Ajo është në përfundim të studimeve të doktaratës dhe është ligjëruese në Universitetin e Evropës Juglindore (Maqedonia e Veriut), si dhe ambasadore e GYCN për Klimën në Kosovë që nga viti 2021.

Kosova po i kthehet teknologjive të gjelbra

Fjollë Caka

10.06.24

Косово произведува 88% од својата енергија благодарение на електраните Косово А и Косово Б, кои се меѓу најголемите загадувачи во...

Qytetet dhe përgjigja ndaj ndryshimeve klimatike në Kosovë

Fjollë Caka

03.07.23

Duke u përballur me shumë kriza në të njëjtën kohë, qytetet në ditët e sotme duhet të planifikojnë më mirë për reduktimin dhe reagimin ndaj fatkeqësive dhe të investojnë në sisteme të...