fbpx

Murat Aliu

Murat Aliu u lind në vitin 1990 në Prilep. Studimet universitare i kreu në Universitetin Shtetëror në Tetovë në Fakultetin Juridik. Ai vazhdoi studimet pasuniversitare në Universitetin e Stambollit në Departamentin e Shkencave Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në të njëjtin vit, ai filloi studimet e doktoraturës në Universitetin e Stambollit në Departamentin e Studimeve Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Aktualisht punon në Universitetin “Nënë Tereza” në Shkup si asistent profesor në Departamentin e Studimeve Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Fushat shkencore në të cilat ai hulumton janë: Nacionalizmi, identiteti, ideologjitë politike, teoritë politike moderne, teoritë postmoderne.

Si e sheh bota zgjidhjen “me dy shtete” për Palestinën dhe Izraelin

Murat Aliu

17.06.24

Autoritetet e Spanjës, Irlandës dhe Norvegjisë njoftuan të martën më 28 maj se njohin zyrtarisht shtetin e Palestinës. Gjithashtu më 5 qershor, Sllovenia, një vend anëtar i Bashkimit Evropian, me gjithë protestat e qeverisë izraelite, njoftoi se e njeh...

A do të sjellin zgjedhjet historike një të ardhme më të mirë?

Murat Aliu

17.05.24

Më 8 maj në Republikën e Maqedonisë së Veriut u realizuan zgjedhjet e rregullta të dyfishta, ata presidenciale dhe...

Dhe tani, me BE-në apo me Rusinë?

Murat Aliu

25.04.24

Shprehja “Europa”si sinonim i integrimit në Bashkimin Europian është mbase njëra ndër ato shprehje e cila përdoret më së shumti në diskursin politik e publik në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe së këndejmi është pjesë e pandarë e leksikut...

Epidemi Korrupsioni në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Murat Aliu

17.01.24

Në literaturë ekzistojnë përkufizime të shuma në lidhje me korrupsionin. Kështu sipas Bankës Botërore, korrupsioni përkufizohet si shpërdorim i pushtetit publik për interesa private. Prandaj në kuptimin e ngushtë të fjalës korruspion llogaritet nëse...