fbpx

Елени Стаматуку

Елени Стаматуку е новинарка позната по нејзината работа на различни теми, вклучително и миграцијата, политиките за гранична контрола и актуелните настани. Таа има пишувано за публикации како Балкан Инсајт и Соломон, на широк спектар на теми, вклучувајќи прашања поврзани со безбедноста, надзорот, сајбер безбедноста и меѓународните односи.

#Metoo моментот на грчките медиуми

Елени Стаматуку

11.03.24

Злоупотребата и малтретирањето на новинарките во грчките медиуми сè уште е табу тема за...

Шлаканица за грчките новинари

Елени Стаматуку

16.02.24

Грчки новинари и медиуми кои известуваа за скандалот со прислушувањето сведочеа на судското рочиште кое се одржа на 25...

Новинарството во Грција: два паралелни универзуми

Елени Стаматуку

18.12.23

Грчките медиуми се поларизирани. Во зависност од тоа какви се нивните врски со „власта“, тие избираат нецелосно да известуваат или воопшто да не...