fbpx

Владимир Ѓорѓевиќ

Владимир Ѓорѓевиќ е доцент д-р на Катедрата за територијални студии на Факултетот за регионален развој и меѓународни студии на Универзитетот Мендел во Брно, Чешка. Тој е исто така во гостин предавач на Факултетот за социјални студии, Универзитетот Масарик, Брно и соработник (Research Fellow) на Институтот за стратешка политика во Братислава, Словачка. Негови особени истражувачки интереси се Западен Балкан, ЕУ интеграција, надворешна политика на САД и човекови права.

Мора да го разбереме минатото за да поставиме насока за иднината

Владимир Ѓорѓевиќ

24.11.21

Владимир Ѓорѓевиќ На националистичките агенди во регионот им треба релативно мала искра за да се направи многу поголем пламен. Неодамна...

Хулигани и политичари: Постои ли разлика?

Владимир Ѓорѓевиќ

03.09.21

Владимир Ѓорѓевиќ Случајот со Беливук покажува колку длабоко е политизирана српската држава, но и дека судството во Србија засекогаш ќе остане...