fbpx

Вања Велисављев

Вања Велисављев работи во Независното друштво на новинари од Војводина. Дипломирала новинарство и магистрирала комуникации, а моментално посетува интердисциплинарни докторски студии по хуманистички науки на Филозофскиот факултет во Нови Сад. Таа е соработник на Autonomija и VOICE, како и на партнерскиот медиум Агросмарт, за кој известува за теми поврзани со земјоделството.

Вештачката интелигенција и новинарството ‒ без фатализам, но и без восхит

Вања Велисављев

22.03.24

Трендот на развој и користење на сè понапредната вештачка интелигенција и на нејзините пософистицирани способности рапидно...