fbpx

Нова сезона – стари проблеми за македонските ски центри

Видео поткаст

05.01.22

Прегледи

Од осамостојувањето на Македонија речиси секоја власт најавува инвестиции во нови скијачки центри. Заедничко за сите е што бомбастичните планови се презентираат без никаква анализа за влијанието врз животната средина или за хидрометереолошките услови на избраните локации. За секоја планина се реплицираат физибилити студии, реализација - нема. Во исто време веќе постоечките ски центри остануваат со старите проблеми и без никаква инвестиција.

 

ТВ верзија

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии