fbpx

Gazetarët kërkojnë puna e tyre të vlerësohet në mënyrë përkatëse

Video podcast

03.05.21

Прегледи

Në ditët kur gjykata rrëzon paditë e gazetarëve që shpëtuan gjallë nga Kuvedi në 27 prill 2017, gazetarët kërkojnë ndryshime sistemike që do të mbrojnë sigurinë e tyre, kushte më të mira të punës dhe vlerësimin përkatës të orëve të punës. Pandemia e goditi rëndë këtë profesion. Kasta humbi pesë kolegë ndërsa dhjetëra humbën punën e tyre. Ndihma nga autoritetet ishte e pjesshme dhe e pamjaftueshme. Në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Medias, Dragan Sekulovski, Drejtori Ekzekutiv i SHGM-së, gazetarja Natasha Stojanovska dhe Kryetari i SPGPM Pavle Belovski, flasin në podkastin e Res Publika.