fbpx

Андреа Перишиќ

Андреа Перишиќ е фриленс новинарка од Црна Гора. Пишува за независниот неделник „Монитор“ и порталот на Првите црногорски независни електронски вести (PCNEN), претежно за социјални прашања - екологија, образование, рамноправност и здравствена заштита. Учествувала на повеќе семинари и посетувала неколку обуки за новинарство. Дипломирала комуникологија на Факултетот за комуникациски науки на Универзитетот „Алдо Моро“ во Бари, Италија. Дел од своето образование го поминала на Универзитетот „Меиџи“ во Токио, Јапонија. Живее и работи во Подгорица.

Во отсуство на законско регулирање, ВИ технологиите претставуваат опасност

Андреа Перишиќ

29.03.24

Кон крајот на минатата година, тогашниот директор на Здравствениот дом во Подгорица, Данило Јокиќ, беше мета на измамници на Фејсбук, кои со помош...

Колашин и Мојковац: градови на можности се уништуваат од назадни просторни планови

Андреа Перишиќ

28.07.23

И Колашин и Мојковац ги краси природа со незамислива убавина. Тоа се малечки градови, на коишто околните планини Бјеласица и Сињајевина им пружаат...

Власта и граѓаните во Црна Гора: Оглушени на предупредувањата, мерките и одговорноста

Андреа Перишиќ

22.10.21

Андреа Јелиќ Одлуките донесени од поранешната власт, како што се докажа, беа лоши. Одговорноста на новата влада најдобро се илустрира со фактот...