fbpx

Албиан Красниќи

Албиан Красниќи има завршено постдипломски студии по „Економија за развој“ на Универзитетот во Сасекс во Британија. Специјализиран е во областа на странската помош и нејзиниот ефект врз економијата. Моментално работи како буџетски аналитичар во Министерството за финансии на Косово.

Косовската економија: Растот на инфлацијата и ефикасноста на државниот одговор

Албиан Красниќи

15.11.23

Останува да се види дали Владата ја научила лекцијата и дали сознанијата од искуството ќе се одразат во претстојните политики и во законот за...