fbpx

Христина Стојановска

Христина Стојановска е новинарка со 10 годишно искуство во пишаните медиуми. Пишува и истражува социјални теми, екологија, образование и други теми. Таа е активистка за заштита на маргинализираните општествени групи и поборничка за пристојно општество со почитување на основната скала на вредности. Против „ситни интереси“ и политичка поларизација. Се залага за фер и професионално новинарство.

Зад сензационалистичките наслови се крие и говор на омраза

Христина Стојановска

22.11.22

Без оглед дали ги пишуваат од своите лични или од лажни профили на социјалните мрежи, Македонците, се чини, се многу моќни и „речити“ кога станува...