fbpx

Кити Роелен

Кити Роелен е ангажирана како истражувач и е ко-директорка на Центарот за социјална заштита на Институтот за развојни студии.

Сиромаштијата е и психосоцијален проблем

Кити Роелен

09.03.18

Кити Роелен (Keetie Roelen) Да си сиромашен е многу срамно искуство со кое се деградира човечкото достоинство и чувство на ценење на себеси. Начините на...