fbpx

Љубица Караманди Попчевски

д-р Љубица Караманди Попчевски е правник со повеќе од 17-годишно работно искуство. Завршила Правен факултет на УКИМ во Скопје каде и докторирала на Уставно право во 2012 година. Постдипломски студии завршила во 2005 година на престижниот Колеџ на Европа во Варшава, а стажирала во Европскиот суд за човекови права во Стразбург во 2004 година. Во моментов работи како адвокат, а претходно долги години работела на различни позиции во јавен сектор со фокус на меѓународната соработка и прашањата од областа на евроинтеграцијата.

Евроинтеграција: Клучни уставни промени за македонскиот пат кон ЕУ

Љубица Караманди Попчевски

08.07.24

Во време кога фокусот на ЕУ се насочува кон Украина и Молдавија, не смееме да заостануваме. Ако не одиме напред, ќе одиме назад. Сеопфатни уставни...