fbpx

Теофил Блажевски

Теофил Блажевски е уредник и новинар во Фондацијата Метаморфозис, на медиумските проекти Сервис за проверка на факти во медиумите и на Вистиномер од 2015 година. Тој е дипломиран новинар, и има 33-годишно работно искуство во новинарството, од кои над 27 професионално и тоа како репортер, уредник и главен уредник (9 години), во повеќе печатени и електронски медиуми. Тој е член и на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите во Македонија од 2014 година, член на Извршниот одбор на ССНМ, како и член на Управниот одбор на Транспаренси интернешнл – Македонија

Борбата против лажните вести е избор „да се биде или не“!

Теофил Блажевски

16.07.21

Теофил Блажевски Борбата против дезинформациите и лажните вести е многу потешка од сите меѓународно преземени и домашно применети или создадени...