fbpx

Виолета Зефи

Виолета Зефи докторирала на психологија на Универзитетот Масарик во Република Чешка. Во моментов е професорка на Колеџот „УБТ“ во Косово, а работи на советување и психо-едукација на лицата со ХИВ во Косово. Нејзините главни истражувачки интереси се менталното здравје и стигмата, врската меѓу ставовите и однесувањето, психо – социјалните аспекти на здравјето и опасното однесување кај адолесцентите и кај младите.

Како технологијата може негативно да влијае на нашите деца

Виолета Зефи

09.08.23

Многу е важно да се разберат овие ефекти за да се промовира одговорна и здрава употреба на технологијата, особено кога се користи од страна на...

Вирусот можеби забавува, но лажните вести и натаму се во полн ек

Виолета Зефи

30.06.21

Виолета Зефи Додека се фокусиравме на совладување на вирусот, го занемаривме влијанието на пандемијата врз нашето ментално здравје. Маката да се...

Булизмот како вознемирувачка појава во училиштата

Виолета Зефи

17.05.19

ALB  SRB Виолета Зефи Единствена форма за да се соочат со овој проблем, а ова важи за сите држави без оглед на нивниот социо-економски развој, е...