fbpx

Јане Димески

Jane-Dimeski-fotoЈане Димески (1980, Скопје) е новинар и активист за заштита на животната средина со интерес за проблемите со јавното зеленило, загадувањето на воздухот, управувањето со отпадот, климатските промени и подобрувањето на системи за заштита и спасување. Завршил студии по новинарство на УКИМ во Скопје. Има повеќегодишно новинарско искуство во повеќе македонски медиуми (печатени, онлајн и телевизија). Во моментов е и избран советник во Советот на Општина Центар.