fbpx

Поскапувањето на струјата ќе ги стемни општините, спас се гледа во Владата

Видео поткаст

28.02.22

Прегледи

Владата да ги покрие високите сметки за електрична енергија на општините и да ги запише училиштата и општинските згради како домаќинства, бара ЗЕЛС. Градоначалникот на Ѓорче Петров вели дека ако не им помогнат, општината нема да може да им излезе во пресрет на граѓаните. Градоначалникот од Ценатр, пак, е мирен до мај, до тогаш е потпишан договорот за струја. Сите се согласни дека на локалната самоуправа ѝ е потребна поголема децентрализација.

ТВ верзија

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии