fbpx

Вакцина против Ковид-19 на деца, нужна одлука или непотребен ризик

Видео поткаст

22.12.21

Прегледи

Ќе се извлече ли светот од пандемијата ако ги боцнеме децата? Македонија ги набави првите дози наменети за најмалите, родителите збунети, докторите со поделени ставови. Новиот сој Омикрон доминира во светот, дали ризикуваме повеќе ако ги имунизираме или ако не ги имунизираме? Дали ќе ги следиме препораките на СЗО или ќе се водиме според нашето досегашно искуство? Во најновиот поткаст на Рес публика на оваа тема разговараме со микробиологот Никола Пановски, педијатарката Аспазија Софијанова и педијатарот Ангелчо Андоновски.

 

ТВ верзија

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии