fbpx

Paga minimale sivjet nuk do të jetë mbi 13.000 denarë

Video podcast

22.02.19

Прегледи

Nëse përmirësohet ekonomia, do të rritet paga minimale, thotë ministrja e punës dhe politikës sociale, Milla Carovska. Nuk zbuloi se sa do të jetë, por konfirmoi se është siguruar përkrahje financiare që kompanitë më të vogla të mund ta durojnë presionin. Profesoresha Bllagica Petreski, ndërkaq, thotë se shuma nuk guxon të tejkalojë 13.000 denarë.

Të dyja bashkëbisedueset thonë se së shpejti nuk do të rritet kufiri i moshës për pensionim. Në video nënkastin të ResPublika ministrja Carovska edhe për zhvillimet e fundit për skandalin me 19 milion eurot e pa transferuara nga shtylla e parë te shtylla e dytë pensionale.

Minimalnata plata godinava nema da bide nad 13000 denari