fbpx

Edhe fëmijët vuajnë nga depresioni

Video podcast

19.04.19

Прегледи

Sipas Organizatës Botërore të shëndetësisë deri në vitin 2020 depresioni do të jetë problemi i dytë global, respektivisht problemi i parë i popullsisë femërore. Kjo gjendje klinike në periudhën e fundit është e pranishme edhe tek popullsia në përgjithësi, mirëpo edhe tek adoleshentët për shkak të jetës me stres dhe të shpejtë, për shkak se jemi të ekspozuar ndaj një numri të madh të situatave stresuese, të cilat mund të paraqiten si faktor i cili shkakton paraqitjen e depresionit, thotë d-r Ana Filipçe, nga Klinika për psikiatri. Pedagogia Cece Rangellova thekson se parandalimi i cili do ta përfshijë sistemin e prindërish së shëndetshme, arsimit të shëndetshëm dhe institucionet e përgatitura ta pranojnë në qoftë se diku ekziston problem është mënyra se si ta mbrojmë personin e ri nga gjendja e tillë.

I decata stradaat od depresija