fbpx

A është fëmija im i varur nga video-lojërat?

Video podcast

31.05.19

Прегледи

Organizata botërore shëndetësore e shpalli varësinë nga video lojërat si një çrregullim mendor, ndërsa Asociacioni Amerikan i psikiatërve e krahasoi intensitetin e saj si varësi nga kumari, pirja e duhanit, narkomania.

Në Maqedoni mungojnë hulumtime për të parë nëse kemi të varur nga video lojërat, përkundër asaj se kjo industri me rritje të shpejtë mediatike tërheq në mënyrë masive edhe të rritur edhe fëmijë. Në video nën-kastin Res Publika psikologja Jordanka Çerepnallkova – Trajkoska nga Asociacioni maqedonas për psikologji të aplikuar dhe gejzeri Bllazhe Minov hapim debat a është i arsyeshëm demonizimi i “gejmingut” ose kjo hobi ka edhe pasoja pozitive. Por, diskutojmë edhe për simptomat e varësisë.

Dali moeto dete e zavisno od video igri