fbpx

Arkitektët tërheqin vërejtje se “Bota” e Shilegovit do të sjell kaos në komunikacion

Video podcast

26.06.19

Прегледи

Parku i ri zbavitës do të ndërtohet në Parkun e qytetit sepse lokacioni është i njohur dhe tanimë është investuar në rregullimin e parterit, thotë kryetari i Shkupit Petre Shilegov në video potkastin të ResPublika. Dislokimi në një vend tjetër, sipas tij, do të thoshte hartim të hartim të planeve të reja që do ta zvarisin procesin.

Arkitektja Sanja Ragjenoviq e bëri vërejtje kryetarin e qytetit për rrezikun e kaosit edhe më të madh në komunikacion, sepse lokacioni është jo-përkatës për park kaq të madh. “Policia e komunikacionit e rregullonte qasjen kur 3.000 vizitorë ka në stadium. Çfarë do të ndodh kur aq shumë njerëz do të ketë edhe në parkun”?, pyet arkitektja. Shilegov bind se zgjidhja është në studimin që për momentin e hartojnë inxhinierët e komunikacionit nga fakulteti i Manastirit. Por, luti për durim të mbarë opinionit dhe mos bërje të konkluzioneve të shpejta.