fbpx

Bullgaria hoqi maskën e qëllimeve të mira

Video podcast

22.04.22

Прегледи

Hapja e qendrave kulturore bullgare në Manastir dhe Ohër hoqi maskat se Bullgaria po heq dorë nga pozitat e saj origjinale dhe si një flluskë shpërtheu shpresat për një zgjidhje deri në qershor, thotë Malinka Ristevska Jordanova nga Instituti për Politika Evropiane në podkastin e Res publika. Më tej thotë se fokusi duhet të jetë anëtarësimi në Bashkim, jo fillimi i negociatave, ndaj Bullgarisë duhet t'i bëhen lëshime në fund të negociatave kur Sofja nuk do të mund ta tërheqë pëlqimin.

Sipas Marko Troshanovskit nga Instituti për Demokraci, zgjidhje e qëndrueshme nuk mund të arrihet përmes politikës së forcës, përmes një spirale të veprimeve negative për të cilat nuk ka reciprocitet. Dragan Tilev nga Sekretariati për Çështje Evropiane thotë se BE-ja përmes liderëve të anëtarëve më me ndikim duhet të gjejë një mënyrë për të thyer veton bullgare për integrimet evropiane të Maqedonisë.