fbpx

Бертран Бадрe

Бертран Бадрe e поранешен извршен директор на Светската банка, е извршен директор и основач на Blue like a Orange Sustainable Capital и автор на книгата Can Finance Save the World? (Berrett-Koehler, 2018).

Како понатаму во свет(от) кој се соочува со шокови

Бертран Бадрe

Ив Тибергиен

23.09.22

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на...