fbpx

Ив Тибергиен

Ив Тибергиен е копретседавач на иницијативата „Визија 20“, и професор по политички науки и почесен директор на Институтот за азиски истражувања на Универзитетот во Британска Колумбија.

Како понатаму во свет(от) кој се соочува со шокови

Бертран Бадрe

Ив Тибергиен

23.09.22

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на...