fbpx

Butrint Berisha

Butrint Berisha është një hulumtues në Institutin e Prishtinës për Studime Politike (PIPS) dhe një kontribues i rregullt në Sbunker. Ai ka përfunduar studimet MA për shkenca politike në Universitetin e Stokholmit, por gjithashtu ka studiuar edhe në Universitetin e Strathclyde, në Mbretërinë e Bashkuar. Interesimi i tij kryesor i hulumtimit është politika e zgjerimit e BE-së karshi Ballkanit Perëndimor, njohja e shtetit, marrëdhëniet rajonale etj.

“As këtu, as atje”: Marrëdhëniet e ndërlikuara të Kosovës me Bashkimin Evropian

Butrint Berisha

05.02.21

Butrint Berisha Zhvillimet e brendshme politike të BE-së kanë çuar në paaftësinë e saj për të zbatuar një politikë të qëndrueshme dhe kohezive ndaj Kosovës, siç u dëshmua në rastin e liberalizimit të vizave. Kosova është i vetmi vend në rajon që...