fbpx

Edison Jakurti

Edison Jakurti është kandidat për doktor të ekonomisë në Universitetin Frej Berlin (Freie Universität Berlin). Kohë më parë u emërua Zëvendës Ministër i Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Sipërmarrjes dhe Investimeve Strategjike në Kosovë. Ai është magjistër i politikës ndërkombëtare, me fokus në ekonominë e aplikuar nga Universiteti Djuk në SHBA, ndërsa ka përfunduar studimet e tij universitare në ekonomi dhe statistikë në R.I.T. Ka punuar si asistent për hulumtim dhe ligjërim në Universitetin Djuk dhe si konsulent i Bankës Botërore në Uashington.

COVID-19 dhe Kosova: kriza e trefishtë

Edison Jakurti

08.07.20

Edison Jakurti Përderisa shumica e vendeve në botë ballafaqohej me krizën e dyfishtë, shëndetësore dhe ekonomike, Kosova po kalonte në krizë të trefishtë për shkak të zhvillimeve politike. Nëse duhet përshkruar krizën ekonomike të ndezur nga COVID-19...