fbpx

Ивор Фука

Ивор Фука е главен уредник на непрофитниот онлајн портал Lupiga.com. Тој ги завршил своите додипломски студии по историја на Филозофоскиот факултет во Загреб, а со новинарство се бави од 2001 година. Работел во повеќе медиуми во Хрватска како Novog lista, Vjesnika, Radio Studenta и Poslovnog dnevnika а соработувал и со повеќе регионални и европски медиуми. Во фокусот на неговиот новинарски интерес се теми од областа на човековите права и медиумски политики.

ИНФЛАЦИЈАТА ВО СРБИЈА – Вистински поскапувања и театрални поевтинувања

Далибор Ступар

18.10.23

Граѓаните на „економскиот тигар“ до крајот на годината поскапо ќе се греат, поскапо ќе се возат, ќе плаќаат поскапи струја, алкохол како и стоки за...

Во очекување на волшебното стапче за излез од пандемијата

Ивор Фука

29.10.21

Ивор Фука Во болницата се среќаваме со 53-годишниот пациент Александар. Отворено пред камера кажува дека му откриле големи згрутчувања во белите...

Како владата на Хрватска и даде крилја на „пландемијата“

Ивор Фука

02.07.21

Ивор Фука Како и да го свртиме ова, јасно е дека уште долго ќе се бориме со лажни вести, дезинформации и теории на заговор. А, споменавме ли веќе дека...