fbpx

Далибор Ступар

Далибор Ступар е новинар од 2001 година. Почнал со работа во новосадската ТВ продукција „УрбаНС“, која како дел од АНЕМ функционираше и како кореспонденција на ТВ Б92 од Белград. Потоа, неколку години работел во новосадскиот „Граѓански лист“, а пишувал и за порталите „Аутономија.инфо“, „Магазин Војводина“ и меѓурегионалната агенција „АИМ-нг“. Од февруари 2017 година е соработник на VOICE и е карикатурист на порталот „Автономија.инфо“ од мај 2016 година. Добитник е на Годишната награда на NDNV за аналитичко новинарство за 2018 година. Во 2023 година ја добива наградата од публиката за истражувачко новинарство „Дејан Анастасијевиќ“ што ја доделува Независното здружение на новинари на Србија, за документарниот филм „Она што нè грее, нè труе“.

ИНФЛАЦИЈАТА ВО СРБИЈА – Вистински поскапувања и театрални поевтинувања

Далибор Ступар

18.10.23

Граѓаните на „економскиот тигар“ до крајот на годината поскапо ќе се греат, поскапо ќе се возат, ќе плаќаат поскапи струја, алкохол како и стоки за...