fbpx

Јанаки Митровски

Јанаки Митровски магистрира на правниот факултет „Јустинијан Први" при УКИМ во 2014 година на тема "Легализацијата како начин на сузбивање на трговијата со наркотиции". Тој е основач на Здружението за канабис и зелени политики БИЛКА Скопје. Има напишано повеќе стручни трудови издадени во домашните стручни списанија „Правник", „Правоматика" и „Дроги и политики" како и мегународен труд објавен во The Young Federalist. Има предавано на Central European Cannabis Forum во Варшава, Полска.

Судовите немаат услови за работа во живо, а камоли онлајн

Јанаки Митровски

16.11.20

Јанаки Митровски Популистички и шминкерски мерки како онлајн судењата само ќе сторат штета на правата на граѓаните и обвинетите, како и штета по...

Приватизација на канабисот за бизнис цели

Јанаки Митровски

29.11.19

ALB Јанаки Митровски Жално е што мора да се констатира дека и по три и половина години од легализацијата на канабисот за медицински цели, наративот...