fbpx

Katarina Tadiç

Katarina Tadiç ka një përvojë tetëvjeçare duke punuar në sektorin civil në Serbi dhe rajon. Ajo u diplomua në Fakultetin e Shkencave Politike dhe përfundoi Masterin në Kërkimin e Politikave Publike në Universitetin e Bristol. Ajo aktualisht jeton dhe punon në Beograd.

Pse është e vështirë për Serbinë që ta njohë Kosovën?

Katarina Tadiç

20.08.21

Katarina Tadiç Qytetarët serbë pyeten rregullisht nëse janë të gatshëm të pranojnë njohjen e Kosovës në këmbim të anëtarësimit në BE. Nuk është për t’u habitur, shumica dërrmuese thonë jo, sepse Kosova është një çështje emocionale,...

Kush po ëndërron ëndrrën evropiane në Serbi?

Katarina Tadiç

29.01.21

Katarina Tadiq Serbia hapi negociatat në vitin 2014 dhe madje edhe sot duket se është më larg BE-së sesa pesë vjet më parë. Përafrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian (BE) ka zgjatë për tetëmbëdhjetë vjet, që nga viti 2003, kur...