fbpx

Мелиса Парк

Мелиса Парк e поранешна министерка за меѓународен развој на Австралија, и е извршен директор на Меѓународната кампања за укинување на нуклеарното оружје, која ја доби Нобеловата награда за мир во 2017 година.

Спречување на нуклеарно уништување предизвикано од вештачката интелигенција

Мелиса Парк

22.11.23

Историјатот на нуклеарното оружје е преполн со примери кога за малку била избегната катастрофа, и тоа благодарение на човек кој избрал да му...