fbpx

Сами Махрум

Сами Махрум, директор на Иницијативата за иновација и политика на Европскиоѕ институт за бизнис администрација (INSEAD) и член на Регионалната стратегиска група на Светскиот економски форум (WEF) за Среден Исток и Северна Африка, е автор на Black Swan Start-ups: Understanding the Rise of Successful Technology Business in Unlikely Places.

Како до најефективен „домашен притвор“?

Сами Махрум

15.04.20

Сами Махрум (Sami Mahroum) Мерките за социјално дистанцирање во борбата против КОВИД-19 се огромен тест за тоа колку цели населенија би можеле да се...

Корените на трибализмот во западниот свет

Сами Махрум

30.03.18

Сами Махрум (Sami Mahroum) Појавувањето на популистички и националистички движења во САД, Обединетото Кралство, Франција и други европски држави...