fbpx

Бутарис: „Не лажете ги гласачите“

Интервју

25.06.21

Прегледи

"Секогаш зборувајте ја вистината пред гласачите и не ветувајте нешто што не можете да го исполните" вели поранешниот градоначалник на Солун и грчки стопанственик, Јанис Бутарис, во интервјуто за Рес публика. Вели дека е сурово она што му се случува на Охрид кој е на чекор да го загуби статусот под УНЕСКО. За масовната урбанизација, смета дека секој градоначалник мора отворено да ги праша своите сограѓани во каков град сакаат да живеат: во мал стан и голем јавен простор или голем приватен простор, а на излет надвор од Скопје?.

  Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Тони Стојановски Монтажер: Ристо Душковски

Прочитај го интервјуто со Јанис Бутарис