fbpx

Edhe Shkupi edhe Sofja arritën deri në pikën kritike

Video podcast

25.03.19

Прегледи

Dy kryeqytetet, sfida të njëjta: Shkupi ngulfatet në ngopjen urbanistike, në mungesë të strategjisë se si të kultuvohet hapësira publike dhe jeta humane. Të njëjtat problem I motivojnë qytetarët dhe autorët në Sofje që të fokusohen drejt planifikimit zhvillimor urbanistik, të bazuar mbi analiza. Të qytetet e ndajnë të njëjtën energji – qytetarët janë gjithnjë e më të zëshëm në presionin se dëshirojnë të jetojnë në hapësirë të planifikuar në mënyrë cilësore. Përcillnmi video nën-kastin me Stefan Llazarevski nga “Tajfa arhitekti” dhe Ljubo Georgiev nga “Vizioni për Sofjen”.

I-Skopje-i-Sofija-stignaa-do-kriticnata-tocka-graganite-sakaat-kvalitetni-urbanisticki-planovi